• Lorem ipsum

Katoenen onderjurken, waarom wordt dit materiaal bijna niet gebruikt?

21 Mei 2020
door Franca Jaspers

Katoenen onderjurken, ze worden bijna niet meer gemaakt, waarom is dat?

Katoen is niet zo'n fijn materiaal voor een onderjurkje. Wanneer je een katoenen onderjurk draagt met daar overheen een katoenen jurk heb je kans dat dit aan elkaar blijft haken of kleven. 

Een onderjurk moet gemaakt zijn van een mooi glad en comfortabel materiaal, je bovenkleding moet er mooi overheen vallen. En het is belangrijk dat het niet opkruipt, zodat er geen kreukels of vouwen in komen, want die kreukels of vouwen zie je meteen terug in je bovenkleding. En bij een katoenen onderjurk heb je hier wel kans op.

Wat is dan een fijne kwaliteit?

Viscose en polyester/polyamide, dat zijn de materialen die veel gebruikt worden voor onderjurkjes. Waarbij Viscose toch wel onze favoriet is hoor. Het heeft een chique uitstraling doordat het een glanzende kwaliteit is. Ook is viscose is natuurlijk materiaal, hierdoor is het antistatisch, wat er voor zorgt dat het nooit aan je jurkje blijft kleven maar altijd mooi om je lichaam heen valt.

Daarnaast hebben we polyester, dit is ook een goed materiaal wat veel gebruikt wordt. Deze onderjurken zijn vaak iets betaalbaarder maar de chique uitstraling mis je, ook is er bij deze onderjurkjes een kans dat ze niet antistatisch zijn. Maar over het algemeen horen we ook gewoon hele goede reacties op betaalbare polyester onderjurkjes.

Ik hoop dat het zo duidelijk is waarom katoenen onderjurkjes bijna niet meer gemaakt worden, en wat een goed alternatief is.

Heb je nog vragen? Laat het ons weten en wij helpen je zeker verder.

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »